Häktad för terrorfinansiering kopplas till PKK

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för att ha försökt finansiera den kurdiska terrorstämplade organisationen PKK. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT


En man i 40-årsåldern har häktats av Stockholms tingsrätt misstänk för försök till terrorfinansiering. Mannen kopplas enligt misstankarna till den kurdiska terrorstämplade organisationen PKK.

"PKK är sedan länge en terrorklassad organisation i Sverige och hanteras därefter", säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) i en skriftlig kommentar till TT.

"Det förekommer också att individer och aktörer som är aktiva inom den organiserade brottsligheten i Sverige även har kopplingar till PKK. Polisen och Säpo har därför ett operativt samarbete med anledning av detta."

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!