Grooming-gäng våldtog unga flickor – 20 döms till långa fängelsestraff
Tjugo män i ett grooming-gäng har dömts till långa fängelsestraff efter att ha våldtagit och förgripits sig på unga flickor. Foto: West Yorkshire Police


Tjugo män har dömts till långa fängelsestraff efter att ha våldtagit och förgripits sig på unga flickor i Huddersfield i Storbritannien, rapporterar BBC.

Männen, som ingår i ett så kallat grooming-gäng, har dömts för 120 brott mot 15 flickor.

Offren, som var mellan 11 och 17 år, försågs med alkohol och droger och våldtogs sedan. Det hela ska ha pågått i sju år mellan 2004 och 2011.

Ledaren för gänget är 35-årige tvåbarnspappan Amere Singh Dhaliwal. Han dömdes till livstids fängelse, med chans till benådning efter 18 år, på 54 åtalspunkter, inklusive 22 våldtäkter som rör elva flickor.

Grooming-gängets ledare, Amere Singh Dhaliwal, dömdes till livstids fängelse för 22 våldtäkter mot elva flickor. Foto: West Yorkshire Police

Andra medlemmar i gänget döms till fängelse på mellan fem och 18 år. Samtidigt säger domstolen att det finns förövare som fortfarande inte har identifierats.

Under de tre rättegångarna har männen, som beskrivits som asiater av främst pakistanskt ursprung, berättat att de utnyttjat unga och sårbara flickor.  

– Det sätt som ni har behandlat dessa flickor trotsar all förståelse; övergreppen var vidriga och ondskefulla, sade domaren Geoffrey Marson, under den första rättegången.

– Vad gäller sexuella övergrepp som har tagits upp i en rättegång så hamnar det här fallet överst på skalan. Ingen av er har visat någon ånger för vad ni har gjort.

Enligt The Telegraph har ett offer efter övergreppen försökt ta sitt liv. En flicka har gjort en abort. Ett annat offer lyckades fly övergreppen när hennes familj var tvungen att flytta efter en brand i huset.

– Det var det bästa som jag någonsin har gjort. Och det är inte bra att säga att det bästa som man någonsin har gjort är att bränna ner ens hus, sade flickan, enligt BBC.

Våldtäkterna och övergreppen har skett i West Yorkshire och man riktade främst in sig mot vita flickor, skriver The Telegraph.

I maj greps den tidigare ledaren för EDL, Tommy Robinson, för att ha rapporterat om grooming-gänget live på Facebook under den andra rättegången.