Grekland utökar stängselbygge för att stoppa migranter
Migrante vid den turkisk-grekiska gränsen nära Pazarkule i Edirne den 7 mars 2020. Foto: Ozan Kose/AFP via Getty Images


Grekland kommer att fortsätta med ett utökat cement- och taggtrådsstängsel längs den turkiska gränsen, meddelade den grekiska regeringen i måndags. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Beslutet om att utöka stängslet fattades i år efter att tiotusentals asylsökande försökte ta sig in i Grekland i slutet av februari, säger talesmannen för den konservativa regeringen, Stelios Petsas, enligt nyhetsbyrån.

Stängslet, som är 12,5 kilometer långt, började byggas 2012 i norra Grekland vid gränsen till Turkiet för att stoppa migranter från att ta sig in i landet. Petas säger att stängslet kommer att utökas till 40 kilometer.

Fyra grekiska byggbolag arbetar med projektet som väntas bli klart inom åtta månader till en kostnad av 63 miljoner Euro, vilket motsvarar drygt 650 miljoner svenska kronor.

Beslutet om att fortsätta stängselbygget kommer efter ökade spänningar mellan Grekland och Turkiet gällande oenigheter om gränser och naturtillgångar i östra Medelhavet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.