Giuliani: Sidney Powell är inte en del av Trumps juridiska team
Sidney Powell talar under presskonferensen i Washington D.C. den 19 november 2020. Foto: Charlotte Cuthbertson/Epoch Times


Advokaten Sidney Powell är inte en del av president Donald Trumps juridiska team, meddelar Rudy Giuliani som leder Trumpkampanjen.

”Sidney Powell jobbar som advokat på egen hand. Hon är inte en del av Trumps juridiska team”, står det att läsa i ett uttalande.

Det är osäkert om beskedet har att göra med det Powell sade i torsdagens presskonferens.

Powell: Vill avslöja allt fusk

Trump meddelade för en vecka sedan att Rudy Giuliani, Joseph diGenova, Victoria Toensing, Sidney Powell och Jenna Ellis också kommer att ingå i det juridiska teamet.

I ett uttalande säger nu Powell att hon ”håller med kampanjens uttalande att jag inte är en del av kampanjens juridiska team”.

”Jag skrev aldrig under något avtal eller skickade presidenten eller kampanjen en faktura för mina utgifter eller avgifter”, säger hon, och tillägger:

”Min avsikt har alltid varit att avslöja allt fusk som jag kunde hitta och låta det ske vad än utgången blir – må det vara Republikanerna eller Demokraterna.”

I torsdags meddelade Powell att Trumps juridiska team kommer att skicka in en stämningsansökan de närmaste dagarna. Stämningen kommer att innehålla anklagelser mot valarbetare som ska ha varit inblandade i ett arrangemang där de mot betalning har samarbetat med ett framstående mjukvaruföretag vars system använts i valet.

”Massvis med bevis”

– Vi har massvis med bevis. Det är så mycket att det är svårt att greppa, sade Powell till Newsmax.

Hon utvecklade emellertid inte vad bevisen skulle bestå i.

– Förhoppningsvis kommer vi denna vecka få det klart för att lämnas in. Det är ett enormt projekt att sammanställa dessa anklagelser om valfusk med all den bevisning jag vill ha med, sade Powell.

Enligt Powell har röstningssystemets algoritmer gett demokraterna 35 000 extra röster. Hon utvecklade inte detta, men tillade att demokraternas kandidat Joe Bidens röster ”viktades” med en faktor 1,25 medan president Donald Trumps röster viktats med 0,75.

Den erfarna advokaten och före detta federala åklagaren hävdade också att vissa röstmaskiner har modifierats efter tillåten tidpunkt.

Powell sade också att en del guvernörer mot ersättning kan ha varit involverade i arrangemang för att använda mjukvaruföretaget Dominion Voting Systems.

Enligt henne har man omfattande bevis på att programvaran som användes ändrade miljontals röster från Trump och andra Republikaner till den Demokratiske kandidaten Biden och andra Demokrater.

Dominion: ”Falska anklagelser”

Dominion har i flera kommentarer till Epoch Times de senaste dagarna kategoriskt förnekat alla anklagelser om manipulation och valfusk. Företaget menar att Trumps team har spridit ”falska anklagelser beträffande Dominion” på presskonferenser och intervjuer den senaste tiden.

– Accessen till utvärderingssystemet ägs av den valmyndighet som nyttjar det. Systemet kontrolleras genom säkra och verifierbara användarkonton. Alla inställningar som ska tolka de röstande loggas på ett säkert sätt i systemet och dokumenteras sedan i den digitala bilden av röstsedeln, sade företrädare för det Torontobaserade företaget.

Dominion citerade också uttalanden från delstatssekreterare i Michigan, Arizona, Pennsylvania och Georgia, som inte heller de säger sig ha funnit några bevis för stora tillräckligt valfusk för att påverka valet.

Emellertid har Trey Trainor, ordförande i den federala valkommissionen, vid upprepade tillfällen sagt att det förekommit valfusk i nyckelstater.

– Den enorma mängden skriftliga redogörelser vi sett visar att det faktiskt förekommit valfusk, sade Trainor i en intervju med Just the News AM.

”Viktiga för legitimiteten”

De frågor som ställts av Trumpkampanjen de senaste dagarna är ”väldigt viktiga för legitimiteten i presidentskapet”, sade Trainor.

I förra veckan sade Powell till Fox Business att hon kommer att lägga fram bevisning för valfusk inom ett par veckor.

– Vi har nu bevis för att information från systemen har gått till tre eller fyra andra länder under tiden för valet. De länderna kan själva ha tittat i realtid på hur rösterna kommit in och kan ha ändrat siffrorna. Det finns starka bevis för utländsk påverkan från de värsta kommunistländerna i världen, sade Powell.

General Michael Flynn, en tidigare medlem i Trumps administration sade efter beskedet om Powell att hon ”håller kursen” och att hon ”kommer bevisa valfusk”. Flynn representerades av Powell tidigare. Det är osäkert om hon kommer driva någon juridisk process på egen hand.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.