Fotbollsspelare inblandade i tragisk dödsolycka

Sport

Polisbilar på plats i Himmelstalund utanför Norrköping där dödsolyckan inträffade. Foto: Magnus Andersson/TT


I samband med en mycket tragisk bilolycka i Norrköping förra måndagen omkom en kille i femtonårsåldern. Fotbollsklubben IK Sleipner bekräftar i ett meddelande på sin hemsida att tre av personerna som satt i bilen tillhör klubbens ungdomsverksamhet.

Det var i måndags i förra veckan som en tragisk singelolycka inträffade strax intill en campingplats utanför Norrköping, då en bil av modellen stadsjeep körde av vägen i mycket hög hastighet. Bilen visade sig senare vara stulen.

Bilen träffade ett träd med ena sidan och frontalkrockade med nästa träd innan den voltade och lade sig på taket på vägen. Sju pojkar i femtonårsåldern satt i den stulna bilen. En av dem avled på platsen medan de andra fick mer eller mindre allvarliga skador. När detta skrivs vårdas två av passagerarna fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. Föraren av bilen är under 15 år och är därför inte straffmyndig, enligt polisen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!