Folkhälsomyndighetens pressträffar om covid-19 upphör
Folkhälsomyndigheten upphör med sina pressträffar. Foto: Sofia Drevemo


I samband med att pandemin har börjat klinga av upphör nu de myndighetsgemensamma pressträffarna om covid-19, som regelbundet pågått i två år. Det meddelar Folkhälsomyndigheten (FHM).

FHM, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har kontinuerligt hållit pressträffar om covid-19 sedan den 4 mars 2020 med anledning av pandemin.

– Vi vet att pressträffarna har betytt mycket för många människor under den här perioden. Utifrån pandemins utveckling och att vi nu befinner oss i en annan fas är allmänhetens och därmed medias intresse för covid-19 inte längre lika stort och det finns därför inte behov av regelbundna pressträffar, säger Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson, i ett uttalande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!