Flera rån på avsides gårdar i Skåne
En 73-årig grev blev rånad i sitt hem på onsdagen utanför Ystad. Foto: Epoch Times-arkivbild


Polisen varnar på sin Facebook-sida om aggressiva personer som kommer med bil och kör in på avsides belägna gårdar och försöker sedan komma in i bostaden. En 73-årig greve överfölls och rånades på Högestad slott.

Det var på onsdagskvällen som Greve Carl Piper rånades i sin bostad på Högestad slott utanför Ystad av två rånare, rapporterar Kvällsposten. De två gärningsmännen fick med sig gods.

– Målsägande har blivit misshandlad i samband med detta, han har undersökts av ambulans på plats men inte behövt åka in till sjukhus, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd, till tidningen.

Ett stort område spärrades sedan av och polisen sökte efter rånarna med bland annat hundpatruller och helikopter.

Enligt polisen har liknande rån skett den senaste tiden i bland annat Borrby, Trelleborg och Tomelilla.

Polisen uppmanar nu att man inte släpper in misstänkta personer. Blir man drabbad ska man ringa polisen på 112.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.