Eskilstuna: Flera kvinnor attackerade av man
Flera kvinnor i Eskilstuna har blivit attackerade av en man. Foto: Epoch Times-arkivbild


Under veckan har flera kvinnor blivit attackerade av en okänd man i Eskilstuna. Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsman som oprovocerat har slagit eller spottat dem i ansiktet.

Sedan i måndags har polisen fått in sex anmälningar. De flesta brotten har skett på Söder i Eskilstuna, skriver polisen på sin hemsida.

På fredagseftermiddagen blev en kvinna i 25-årsåldern slagen över käken i centrala delen av staden. Polisen har sökt efter gärningsmannen, men har inte lyckats gripa honom. En anmälan om misshandel upprättades.

Gärningsmannen har under attackerna antingen promenerat eller cyklat. Vid några tillfällen har han knackat kvinnorna på axeln för att få deras uppmärksamhet.

Kvinnorna har uppgett att mannen är mellan 25 och 30 år och 175–180 centimeter lång. Enligt polisens efterlysning har han ”normal kroppsbyggnad” och är ”mycket mörkhyad” och ”har varit klädd i gröna byxor och svart/mörk jacka med röda eller bruna inslag på sidorna”. Ibland har han burit en mörk keps och haft en mörk herrcykel med sig.

”Polisen vill uppmärksamma kvinnor på det här tillvägagångssättet för att förhindra att fler personer drabbas”, skriver man på sin hemsida.

”Polisen söker kontakt med personer som har uppgifter att lämna om mannen eller händelserna, eller om du blivit utsatt men inte gjort en polisanmälan. Ring då polisen på 114 14, eller vid pågående brott 112.”

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.