Elev hotade lärare med kniv
En elev på en skola i Ulriceshamns kommun hotade en lärare med kniv. Foto: Eva Sagerfors/Epoch Times-arkivbild


En elev hotade en lärare på en skola i Ulricehamns kommun. Elever och personal stängde därefter in sig på skolan, skriver GT som hänvisar till Borås Tidning.

Det var vid lunchtiden på måndagen som polisen larmades till skolan. Ett bråk hade uppstått och eleven gick hem och hämtade en kniv.

Enligt polisen är personen minderårig och inte straffmyndig. Ärendet har lämnats över till socialtjänsten.

Tidningen skriver att personal ska ha omringat eleven och bett denne att lägga ifrån sig kniven. Elever och personal stängde sedan in sig på skolan.

– Personalen har avstyrt det här på ett mycket bra sätt, säger rektorn på skolan, till BT.

När polisen kom till skolan hade eleven lämnat platsen. En vårdnadshavare har sedan hämtat personen efter att denne lokaliserades.

Elevers vårdnadshavare har fått information om händelsen. Samtidigt har personal pratat med eleverna på skolan. Rektorn säger att en ”del elever är ju riktigt oroliga”. Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.