Ekonomisk kris i Timrå kommun – kan tvingas höja skatten
Timrå kommun går mot ett underskott på 30-35 miljoner kronor. Foto: Epoch Times-arkivbild


Timrå befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge. Kommunen går mot ett underskott på tiotals miljoner kronor. Nu varnar det största partiet, S, att stora nedskärningar krävs såvida man inte höjer skatten. Det skriver Sundsvalls Tidning.

Förra året gick kommunen back 59 miljoner kronor. I år går man mot ett underskott på 30–35 miljoner kronor. Nu menar kommunalrådet Stefan Dalin (S) att det behövs en skattehöjning på högst 95 öre per intjänad 100-lapp för att inte tvingas göra stora nedskärningar på välfärden.

– Det här är ingenting vi gör lättvindigt eller med glädje. Alternativen är att radikalt försämra välfärden eller att höja skatten, säger han till tidningen.

Dalin säger till Sundsvalls Tidning att den ekonomiska krisen främst beror på ”utvecklingen av en befolkningsutveckling som driver på kostnaderna inom vård och omsorg, minskat statligt stöd, Försäkringskassans övervältring av kostnader på kommunerna samt vikande konjunktur”.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.