Efter våldsvågen – Stockholm förstärks med ett hundratal poliser

Sedan juldagen har Stockholmsområdet drabbats av fler än 20 våldsbrott i form av skjutningar och bombdåd. Foto: Susanne W. Lamm


Efter de senaste veckornas våldsvåg i Stockholmsområdet har polisens Nationella operativa avdelning (Noa) beslutat att förstärka regionen med ett hundratal ingripandepoliser.

– Med den senaste tidens utveckling av skjutningar och sprängningar ser vi behov av att skicka ytterligare förstärkningar till Stockholm för att förhindra att fler mord uppstår i de konflikter som pågår och att öka bevakningen på flertalet platser. Poliserna kommer vara på plats inom de närmaste dagarna, säger Johan Olsson, chef för Noa, i en kommentar.

Beslutet om att förstärka regionen med poliser från samtliga polisregioner i landet kommer att gälla de kommande två veckorna.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!