Bil rammade idrottshall – polis hittade ”bin Ladin-brev”
En man har gripits misstänkt för mordförsök efter att ha rammat in en bil i en idrottshall i Märsta. Foto: Epoch Times-arkivbild


En bil rammade in i en idrottshall på lördagen mitt under en pågående handbollsmatch. Föraren har gripits och misstänks för mordförsök. Enligt Aftonbladet är Säpo inkopplade. Men Gabriel Wernstedt, vid myndighetens presstjänst, dementerar att så är fallet och säger till TT att det är ett polisärende.

Det var under en handbollsmatch mellan 14-åringar i Ungdoms-SM i Vikingahallen i Märsta utanför Stockholm när plötsligt en bil körde in genom väggen. Panik utbröt och i högtalarna ropade man ut att hallen måste evakueras.

– De bara small. Sedan såg jag att en bil kört rakt genom en port, som lossnat och flugit in i hallen. Det var surrealistiskt, säger Karin Sandberg, mamma till en av killarna som spelade matchen till SVT Stockholm.

Föraren, en 29-årig man, fördes till sjukhuset med lindriga skador. Han greps på kvällen misstänkt för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, men släpptes senare fri.

Aftonbladet skriver att det på söndagen kom fram nya uppgifter i utredningen och polisen misstänker att föraren med uppsåt har kört in i idrottshallen. Mannen greps därefter på nytt på söndagskvällen i Sigtuna kommun.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Källor till tidningen säger också att Säpo har kopplats in i fallet då det kan finnas ett möjligt terrormotiv.

Det ska finnas uppgifter om att polisen har hittat ett brev där det står att ”folk ska dö” samtidigt som Usama bin Ladins namn återfinns i texten, enligt Aftonbladet.

Samtidigt skriver tidningen att det också finns uppgifter om att bilen skulle vara riggad då ett bilbatteri med kablar ska ha funnits på gaspedalen.

Enligt Aftonbladet dömdes den 29-årige mannen för mordförsök, grovt vapenbrott och misshandel 2014. Under en narkotikauppgörelse sköt han en man flera gånger mot huvudet och kroppen. Han har också ha misskötts sig i fängelset och fått flera varningar. I oktober blev han villkorligt frigiven.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.