Båt med annorlunda besättning


Man kanske inte kan beskylla besättningen på den här båten för att inte ha sjövana. Men när det kommer till att handha en segelbåt saknas det nog en del.

På eftermiddagen den 17 december när Joshua Phillips och hans kompis var ute och seglade i Puget Sound i närheten av Evergreen State College vid Washingtons kust fick de syn på en båt med en minst sagt annorlunda besättning ombord.

När de kom närmare såg de att båten kapats av två enorma sjölejon som låg och vilade på däck. Sjölejon är inga lättviktare och när hela ”besättningen” hade sträckt ut sig i båtens för såg det ut som att båten var nära att sjunka.

Skärmdump från Joshua Phillips video på Instagram

– Jag har aldrig sett något liknande, berättade Joshua Phillips för The Olympian.

De tog ett varv runt de till synes oberörda sjölejonen som lojt tittade tillbaka på de filmande människorna. Vem som äger den av sjölejonspirater kapade båten är inte känt.

Skärmdump från Joshua Phillips video på Instagram

Bilderna och videon har lagts ut på Instagram där de fått mycket uppmärksamhet.

Enligt The Olympian lyckades Joshua Phillips också filma ett tredje sjölejon som försökte ta sig ombord på den redan överfulla båten.

Marine Mammal Center uppger att en sjölejonhanne kan väga upp till 390 kilo och bli över två meter lång. Honorna är betydligt mindre med en medelvikt på 110 kilo och en längd på 1,8 meter.

Kaliforniska sjölejon är kända för sin intelligens, lekfullhet och skällande läten. Hannarna är chokladbruna medan honorna är lite ljusare. Sjölejon är mycket sociala varelser som ofta rör sig i grupper och ligger nära varandra antingen på land eller som stora kollektiva ”flottar” på vattenytan.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.