BB i Lycksele tvingas stänga över julhelgen – brist på personal

På grund av personalbrist kommer BB i Lycksele att hållas stängt över jul och nyår. Foto: Lisa Runnels


Förlossningsavdelningen i Lycksele kommer att hålla stängt under jul och nyår på grund av svårigheter att hitta barnmorskevikarier, meddelar Region Västerbotten.

Berörda gravida hänvisas i stället till Skellefteå och Umeå. I ett pressmeddelande skriver regionen att jourhavande barnmorska och gynekolog dock kommer att finnas på plats i Lycksele för att kunna ta hand om akuta behov och akuta förlossningar.

– Vi har arbetat intensivt hela hösten för att på olika sätt försöka lösa bemanningen över jul och nyår men det har tyvärr inte gått. Nu har vi fattat beslutet om att hålla stängt med samma upplägg som i somras, säger Olov Grankvist, verksamhetschef vid Centrum för obstetrik och gynekologi i Region Västerbotten, i en kommentar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!