Arbetsförmedlare misstänks ha tagit emot muta
En arbetsförmedlare i Värmland misstänks ha tagit emot muta i utbyte mot ett jobb. Foto: Epoch Times-arkivbild


En anställd på Arbetsförmedlingen i Värmland misstänks ha tagit emot pengar i utbyte mot ett jobb. Det rapporterar SVT Nyheter Värmland.

En arbetssökande ska ha betalt 10 000 kronor för att få ett jobb så att denne kunde få permanent uppehållstillstånd. Händelsen ska ha ägt rum i somras förra året.

Den anställde på Arbetsförmedlingen har nu blivit anmäld av myndigheten. Personen ifråga misstänks för mutbrott och riskerar två års fängelse om denne döms.

Det är nu upp till personalansvarsnämnden att avgöra huruvida det är ett brott som ska anmälas till åklagare, enligt tv-kanalen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.