Den norska odlade laxen innehåller bland annat dioxiner och dioxinliknande PCB. Enligt forskarna kan ett barn som väger tio kilo bara äta 33 gram lax per vecka, eftersom den kan ha en negativ påverkan på hjärnan. Men enligt Livsmedelsverkets rekommendationer kan barn äta lax två till tre gånger i veckan, skriver författaren Christer Nilsson.
Under 2019 dog så många som 59,3 miljoner laxar i laxodlingarna, enligt veterinärmyndigheten i Norge. En rekordhög och fullkomligt absurd dödlighet. Fisken dör av allt från laxlus till speciella hjärtsjukdomar och bukspottkörtelvirus.
Barn och ungdomar serveras förgiftad mat. Den lax som säljs och äts i Sverige, som är odlad lax från Norge och Nordatlanten, är förgiftad. Med vad? Dioxiner och dioxinliknande PCB, det förbjudna konserveringsmedlet Ethoxyquin, sjölöss, pankreassjuklighet och infektiöst laxanemi-virus.