39 döda hittade i lastbilsutrymme
Brittisk polis undersöker lastbilsutrymmet där 39 personer hittats avlidna. Foto: AP/TT


39 personer har hittats döda i ett lastbilsutrymme i Grays i England. Polisen har gripit en 25-årig man som är misstänkt för mord. Det är ännu ovisst vilka offren är.

Polisen beskriver händelsen som en "fullständig tragedi".

"Jag är förfärad över den tragiska händelsen i Essex. Jag får regelbundna uppdateringar och inrikesdepartementet kommer att arbeta nära med Essexpolisen medan vi fastställer exakt vad det är som har hänt. Mina tankar går till alla de som har förlorat sina liv och deras närstående", skriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson på Twitter.

Det var vid 01.40, lokal tid, under natten till onsdagen som polisen larmades till platsen.

Brittisk polis undersöker lastbilsutrymmet där 39 personer hittats avlidna i en container som tros ha kommit från Bulgarien. Foto: AP/TT

"Utdragen process"

Det rör sig om 38 vuxna personer och en tonåring som dödförklarats på platsen, skriver polisen.

"Det här är en tragisk händelse där ett stort antal personer har dött. Vår utredning kommer att slå fast vad som har hänt", säger polischefen Andrew Mariner i ett uttalande, och fortsätter:

”Vi arbetar nu med att identifiera offren, jag förutsätter dock att det kommer att bli en utdragen process."

Kom från Bulgarien

Lastbilen tros komma från Bulgarien och anlände till Storbritannien i lördags via hamnen i Holyhead i Wales. Chauffören, en 25-årig man från Nordirland, är gripen och kommer att vara fortsatt frihetsberövad medan utredningen pågår, meddelar polisen.

– Det här är en fullständig tragedi, säger Pippa Mills vid Essexpolisen vid en presskonferens.

– Alla personer som påträffats i lastutrymmet har konstaterats avlidna. Vi har ännu inte identifierat alla döda, och det arbetet väntas ta en tid.

Flera brittiska politiker och statstjänstemän kommenterar händelsen på Twitter.

"Mina tankar går till offren, deras familjer och vänner. Polisen arbetar för att se till att de ansvariga kan ställas inför rätta", skriver Brandon Lewis, med ansvar för säkerhetsfrågor vid det brittiska inrikesdepartementet.

(TT)