Sveriges egen Charles Berglund

Ishockey: Fokus på en legendar

Charles ”Challe” Berglund har nyligen tillträtt som assisterande tränare för krislaget HV71, som ligger på nedflyttningsplats i SHL.Foto: Tommy Pedersen/TT


SHL har sett en legendar återvända till isen igen, även om han kommer stå i tränarbåset för det mesta. Det handlar om Charles Berglund som de allra flesta nog förknippar med Djurgården där han spelade i flera omgångar.

Charles ”Challe” Berlund är tillbaka igen. Den 58-årige hockeylegendaren från kungliga huvudstaden har satt sina avtryck i svensk ishockey i drygt 40 år och tänker uppenbarligen fortsätta med det ett bra tag till.

Challe har nämligen helt nyligen tillträtt som ny assisterande tränare för krislaget HV71 som har parkerat i botten på SHL-tabellen och – om inte Berglund och klubbens huvudtränare Tommy Samuelsson lyckas vända den negativa trenden – riskerar att åka ur den högsta ligan och återvända till Hockeyallsvenskan där man spelade förra säsongen. Det är med andra ord ett mycket tungt ansvar som vilar på den gode Challes axlar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!