UFO-experten Max Spiers dog under mystiska omständigheter
Skärmdump från den sista intervjun med Max Spiers.


”Om något händer mig, utred det,” skrev den brittiske UFO-experten Max Spiers i ett textmeddelande, bara några dagar innan han dog tidigare i år.

Den 39-åriga tvåbarnspappan Max Spiers hittades död på en soffa i Warzsawa i juni. Han hade rest till Polen för att hålla tal om UFO:n och konspirationsteorier.

Hillary Clintons kampanjchef kontaktad om UFO:s av amerikansk rockstjärna

Enligt Spiers mor Vanessa Bates avslöjade han vilka personer som var ”farliga i regeringsvärlden (och) nöjesvärlden”, skriver Daily Mail.

– Jag tror att Max hade grävt på några mörka platser och jag är rädd att någon ville se honom död, sade hon enligt tidningen.

Bates tvivlar på myndigheternas förklaring att sonen dog en naturlig död. Några dagar innan dödsfallet skrev han till henne i ett meddelande: ”Din pojke är i trubbel. Om något händer mig, utred det.”

Ingen obduktion

Vänner till Spiers hävdar att han innan sin död ”spydde upp en svart vätska”, skriver Daily Mail. Ytterligare ett frågetecken kring fallet är att man inte genomförde någon obduktion.

– Tydligen fanns inga spår av några uppenbara fysiska skador, men han kan ha blivit långsamt förgiftad, och det är därför som giftproverna från en obduktion är så viktiga, sade Vanessa Bates.

Konspirationsteoretiker är säkra på att Spiers mördades av regeringsagenter.

– Det här är verkligen konstigt. Det verkar som att UFO-forskare har blivit måltavla, antagligen för att minska på informationsströmmen som läcker ut till allmänheten, sade Scott C Waring på UFO Sightings Daily till Metro.

Kina tvingar bort människor för att jaga utomjordingar

Författaren och journalisten Nick Pope, tidigare ledare för brittiska regeringens UFO-projekt, twittrade:

”Max Spiers död var en tragedi, men som tidigare ledare för den brittiska regeringens UFO-projekt så lovar jag att vi inte går omkring och mördar UFO-forskare.”