Slaveri avslöjat i norra Kina
Kinesiska arbetare staplar tegelsten i en fabrik i juli 2007. Skandalen om slavarbete 2007 avslöjades när ca 400 föräldrar postade en vädjan på internet om att rädda deras barn som enligt föräldrarna hade sålts till slavarbete. (Foto: AFP/Mark Rarlston)


Den 18 maj flydde en man från ett tegelbruk i Hebeiprovinsen i Norra Kina. Han och dussintals andra hade hållits som slavarbetare, enligt en lokal tidning.

Mannen, som heter Song i efternamn och kommer från Shanxiprovinsen, larmade polisen som slog till mot fabriken ett par dagar senare.

Polisen hittade ytterligare 33 migrantarbetare som tvingades arbeta 14 till 18 timmar om dagen utan lön. De övervakades konstant, berövades sömn, misshandlades, skrämdes och elchockades om de protesterade, enligt Yanzhao Metropolis Daily.

Polisen grep 11 personer för övergreppen, inklusive fabrikens ägare och förman.

En liknande slaveriskandal avslöjades 2007 i provinserna Henan och Shanxi där tusentals personer tvingades arbeta i tegelbruk, nästan inte fick någon mat och misshandlades regelbundet.

| Video med tillstånd av  NTDTV |

Många av tegelbruksarbetarna, som kom från den fattiga landsbygden, var mentalt funktionshindrade. Vissa kinesiska människohandlare lurade dem avsiktligt att skriva under farliga anställningskontrakt, vilket rapporterades om i media förra året. 

Lokala politiker hade lovat att slå till mot den här typen av illegala verksamheter, men sedan händelserna 2007 har det i mediarapporter fortsatt att dyka upp nyheter om grava övergrepp. I vissa fall har det varit tonåringar som åkt hemifrån för att söka efter jobb och hamnat i slaveri.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/36704/