Insikter om vatten – en ny värld av möjligheter för hälsa och fred
(Foto: João Nascimento/ Unsplash)


I boken Vattnets dolda budskap finns kraft att förändra din bild av livet. Den japanske forskaren Masaru Emoto visar hur du kan påverka dig själv och hela planeten genom dina tankar, ord och handlingar.

Emoto berättar och visar med hjälp av fotografier av iskristaller hur positiva respektive negativa ord påverkar vattenmolekyler att skapa olika former och mönster. Genom att betrakta och begrunda bilderna kan vi sätta det i samband med vår kropp, vår hälsa och vår värld.

Vattnets dolda budskap innehåller många sidor med underbart vackra bilder på iskristaller. Masaru Emoto berättar i boken hur han kom på iden att fotografera iskristaller med höghastighetskamera. Han hade under många år studerat vatten och av en händelse öppnade han en bok och fick syn på en mening: ”Det finns inte två snökristaller som är exakt likadana.” I nästa ögonblick tänkte han: Om jag fryser vatten och tittar på kristallerna kommer var och en av dem att vara fullständigt unik. I det ögonblicket började hans forskning på iskristaller.

Iskristallerna påverkas av ord, musik och tankar

Vatten fryses ner i petriskålar till en temperatur av minus 20 grader C, i tre timmar. Ytspänningen gör att det bildas droppar av is, som är en millimeter stora. Kristallerna framträder när man belyser droppen uppifrån. Kristallerna syns bara i tjugo till trettio sekunder, när isen börjar smälta. Olika sorters vatten, kranvatten, vatten från naturliga källor, floder och älvar, ger alla upphov till olika former av kristaller.

När vatten exponeras för ett skrivet ord tar det emot ordet som en vibration och uttrycker budskapet i en specifik form. Tänk dig bokstäver som en visuell kod för att uttrycka ord.

Emoto visar med bilderna hur positiva ord exponerade för vatten skapar vackra kristaller, medan negativa ord inte ger några kristaller alls. Till exempel bildar vatten som exponerats för klassisk musik vackra fulländade kristaller, medan det som exponerats för hårdrock i bästa fall visar fragment av deformerade kristaller. På samma sätt visar olika experiment hur vatten reagerar på känslor, tankar, elektromagnetiska apparater såsom TV, datorer, mobiltelefoner och mikrovågsugnar.

Allt vibrerar med unika frekvenser

Emoto beskriver vattnet som själens spegel och förklarar att all existens är vibration, att hela universum är i ett vibrerande tillstånd. Allting har sin egen unika frekvens. Trä, sten, betong, bord och stolar, allt vibrerar, även människor. Våra ögon kan se föremål, men inte vibrationer. Kvantfysiken bekräftar också detta, att materia inte är något annat än vibrationer.

Orden ”tacksamhet och kärlek” ger en fulländad kristall, vilket kan ses som en grundläggande del av livet i naturen. Ord som ”din dåre” bildar inga kristaller, eftersom sådana ord inte finns i naturen utan är skapade av människor, menar Emoto. Han tar upp exempel från naturen som att lejon inte dödar mer än för sin föda.

Som foster börjar vi livet med att vara till 99 procent vatten. Vid vuxen ålder består vi människor till 70 procent av det. Under livet finns vi alltså huvudsakligen till i form av vatten. Därmed påverkar våra känslor, tankar och ord kroppen. När man mår bra och lever ett rikt och glädjefyllt liv mår kroppen fysiskt bättre och när livet är fyllt av sorg och lidanden så känns det i kroppen.

Positiv inställning ger positivt eko i kroppen

Sammanfattningsvis är en positiv inställning källan till fysisk styrka, medan motsatsen gäller för dem som fastnat i negativa tänkesätt, de har lättare för att bli sjuka. Negativa tankar kommer i resonans med negativa faktorer, till exempel virus, och bjuder in dem.

Den här boken ger en ny och djupare medvetenhet om vikten av att våra ord och handlingar påverkar oss själva, vår omgivning och vår värld. Vi människor har en fantastisk möjlighet och förmåga att förändra världen. Genom våra kroppars vatten är vi sammanlänkade med all världens vatten. Författaren har på ett inspirerande sätt kopplat ihop vetenskap och andlighet. Läs den och låt den sprida sig som ringar på vattnet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

Masaru Emoto och Vattnets dolda budskap

Masaru Emoto är en internationellt erkänd japansk forskare. Han har en examen i humaniora och vetenskap från Yokohama Municipal University och är Doctor of Alternative Medicine vid Open International University. Hans revolutionerande forskning kring vatten har väckt stor uppmärksamhet världen över. Masaru Emoto har skrivit ett flertal böcker och är publicerad på sammanlagt tjugofem språk. Vattnets dolda budskap har legat på New York Times bästsäljarlista.

Titel: Vattnets dolda budskap

Författare: Masaru Emoto

Översättare: Alf Galfvensjö