Hitlers DNA-test visar möjliga judiska och afrikanska rötter
Adolf Hitlers DNA: Den i Österrike födde diktatorn i Nazityskland kan ha varit släkt med judar och afrikaner enligt de senaste DNA-resultaten, enligt rapporter på tisdagen. (Foto: Sean Gallup /Getty Images)


Adolf Hitler har efter många DNA-analyser visat sig vara ättling till de judar och afrikaner han föraktade, enligt rapporter på tisdagen.

Journalist Jean-Paul Mulders och historikern Marc Vermeeren tog salivprover från 39 av den före detta tyska diktatorns släktingar, bland andra en kusin ”Norbert H”, som var österrikisk lantbrukare och brorsonen Alexander Stuart-Houston, som är amerikan, enligt den brittiska tidningen Daily Mail.

Mulders och Vermeeren fick lite av Hitlers DNA genom att följa Stuart-Houston i en vecka. Han tappade en begagnad servett på marken och de tog prover från den. DNA på servetten ledde dem sedan till resten av Hitlers släktingar.

Duon hittade en kromosom kallad ”Haplopgroup E1b1b” (även Y-DNA) som under Hitlers tid var sällsynt hos människor som bor i Tyskland och Västeuropa.

”Den är vanligast hos berberna i Marocko, Algeriet, Libyen och Tunisien samt bland judar från Central- och Östeuropa och sefardiska judar,” berättade Vermeeren för Daily Mail.

Detta DNA studerades under strikta förhållanden i ett laboratorium, sade de två.

Historiker har spekulerat i att Hitlers farfar var jude och att den förre diktatorn visste detta men gjorde allt som stod i hans makt för att dölja det.

”Hitlers oro över sin härkomst var inte omotiverad. Han var uppenbarligen inte ”renrasig” eller ”arisk”, berättade Ronny Decorte, genetiker, för Daily Mail.

Mulders berättade för den belgiska tidningen Knack att människor i och med detta konstaterande ”utifrån detta kan förutsätta att Hitler var släkt med människor som han föraktade”.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/41497/