Ytterligare 39 avlidna i covid-19
Statsepidemiolog Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten under den presskonferens den 25 maj 2020 i Solna. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Totalt har nu 5 161 personer avlidit i covid-19 i Sverige. Det är en ökning med 39 det senaste dygnet, visar ny statistik från Folkhälsomyndigheten.

60 837 personer har bekräftats vara smittade av viruset, en ökning med 1 905 sedan i måndags.

Samtidigt har 2 366 personer runt om i landet fått eller får intensivvård till följd av sjukdomen covid-19.

Antalet nya fall av virussmittade fortsätter att öka runt om i världen, framför allt i Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Indien och Ryssland, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.

– Tyvärr fortsätter den här situationen åt fel håll. Vi slår nästan dagligen rekord med antal nya fall. Så den här pandemin är väldigt långtifrån över.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.