Ytterligare 21 avlidna i covid-19 i Sverige
Statsepidemiolog Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten under en presskonferens i Solna den 20 april. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Hittills har 5 230 personer avlidit i covid-19 i Sverige, en ökning med 21 det senaste dygnet. Det visar ny statistik från Folkhälsomyndigheten.

Totalt har 63 890 personer bekräftats vara smittade av viruset. Det är en ökning med 1 566 sedan i onsdags.

2 401 personer runt om i landet får eller har fått intensivvård till följd av sjukdomen covid-19.

– I Sverige har vi den här uppåtgående utvecklingen nu när vi har testat väldigt mycket mer än vi gjorde under en period. De allvarliga fallen fortsätter att sakta minska, säger statsepidemiolog Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten under dagens presskonferens.

– Så vad vi nu fångar är en ganska omfattande spridning ut i samhället av lindriga fall. Och det är ju bra att fler och flera av dem blir medvetna om att de har covid-19 och kan därmed bli ännu mer noggranna med att undvika att sprida smittan.

Han säger att detta avspeglas i vården då antalet intensivvårdade nu ligger på en låg nivå samtidigt som det fortfarande är en pressad situation på IVA.

Anders Tegnell säger att antalet avlidna är en på en hög samlad nivå, men påpekar att det ändå nu är ”på en nivå där vi inte längre har någon överdödlighet”.

– Det dör inte fler människor nu under de här veckorna än normalt sett det dör under samma veckor.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.