Affärsman fick ett hälsosammare liv och en grotta


Affärsmannen Angelo Mastropietro fick diagnosen multipel skleros år 2007. Det kom perioder med förlamning och han sjönk in i sig själv och i tystnaden. Han funderare på vad han egentligen önskade av livet, och han förstod att han inte levde det mest hälsosamma liv, varken psykiskt eller fysiskt.

– Jag ville komma till en plats där jag skulle få ett lyckligare och hälsosammare liv, sade Mastropietro.

Han hade ett fint minne av en sådan plats när han cyklade genom sin barndoms Worcestershire år 1999. Det hade börjat regna ordentligt och han sökte därför skydd i en närbelägen grotta.

För omkring 300 år sedan hade den 700-åriga grottan varit ett hem med fyra rum som kunde användas till olika ändamål.

Nu var det år 2010 och Mastropietro beslöt sig för att köpa grottan och renovera den till sitt drömhem.

Efter 1 000 timmars arbete hade han grävt ut nästan 80 ton sten, installerat ett ventilationssystem och ordnat vatten och avlopp.

Angelo Mastropietro stolt ägare av ”Rockhouse Retreat”.

Efter renoveringen är skillnaden inne i grottan lika stor som den mellan dag och natt. Du kan inte ens ana att du är inne i en grotta.

– Som av en tillfällighet betyder mitt efternamn faktiskt stenmästare, så du förstår det finns kanske i mina gener, sade Mastropietro.

I sovrummet har han skapat illusionen av naturligt ljus.

Mastropietro arbetade även extriört. Han högg ut många dörrar och fönster och dessutom skapade han en stor uteplats.

Angelo Mastropietros drömbostad

Han kallar den för en grotta, men även om den nu är en semesterbostad, är drömmen att en dag flytta in här permanent.

Mastreopietro ville verkligen att grottan skulle kännas både rustik och lyxig, men den skulle ändå behålla strukturen hos de ursprungliga grottrummen.

En stor dusch med nedsänkt, vackert golv.

I grottan finns nu mysiga inredningsdetaljer, som att ljuset ska efterlikna naturligt ljus när sådant saknas, ett stort duschrum och till om med en eldstad.

Här finns uppvärmda golv och wifi.

 Ett modert kök med illusionen av fönster med dagsljus.

 En tillflyktsort från vardagen.

För närvarande hyr han ut stället till de som önskar en romatisk tillflyktsort.

Förutom den mysiga och unika interiören är platsen utanför täckt av frodig grönska med en underbar utsikt över skogen.

– Jag tror att när du är här och ser detta själv, så får du en känsla för platsen, människor har bokstavligen blivit tårögda. Så jag känner mig otroligt lycklig, säger han.

Grottan finns på 50 meters höjd, bland sandstensklippor som sägs ha inspirerat JRR Tolkiens Midgård.

– Jag tror att det har varit ett mycket inspirerande kapitel, sade Angelo Mastropietro.