Tågklottrare döms till fängelse

Attunda tingsrätt i Sollentuna dömer två män till fängelse för att systematiskt ha klottrat på tåg. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT


Tre män döms för att systematiskt ha klottrat på tåg i Stockholm under två års tid. För två av männen bedöms skadegörelsen ha varit så pass omfattande att de döms till fängelse.

De dömda är i 30- och 40-årsåldern och ska vid ett stort antal tillfällen ha klottrat på tunnelbanevagnar, pendeltåg och annan egendom tillhörande SL (Storstockholms lokaltrafik) under 2018 och 2019.

En av männen döms av Attunda tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för grov skadegörelse och skadegörelse av normalgraden. Den andre mannen döms till fängelse i ett år för grov skadegörelse, skadegörelse och medhjälp till grov skadegörelse.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!