Stor utmaning för globala företag att lämna Kina

Internationell handel: Försörjningskedjor i krisDen globala försörjningskedjan är fortsatt i kris och det märks över hela linjen från livsmedelsprodukter till datorer till tvättmaskiner. En viktig orsak till krisen är handelsnationen Kinas nedstängningar av landet.

År 2022 har den internationella försörjningskedjan stått inför en uppsjö av utmaningar. Kinas covid-relaterade nedstängningar, den militära konflikten i Östeuropa samt de höjda energipriserna, är några av de faktorer som försatt försörjningskedjan i kris. Enligt en nyligen utförd studie från QIMA, ett globalt program för kvalitetskontroll och revisioner av leverantörskedjan, uppger två tredjedelar av de internationella företagen att de väntar sig att de nuvarande störningarna kommer att bestå eller till och med förvärras tills i slutet av 2022. Den siffran ligger på hela 81 procent för de amerikanska företagen och på 80 procent för de europeiska organisationerna.

Studien visar att de tre främsta utmaningarna för de internationella företagen i denna kris, är att upprätthålla produktions- och leveransscheman, hantera varulagren, förutse efterfrågan och säkra tillräckligt med tillverkningskapacitet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!