Shen Yun Performing Arts har inlett Europaturnén
"Shen Yun översköljer dig med ljus och kärlek"
Davide Bombana (till höger) besökte Shen Yun Performing Arts premiärföreställning på Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, den 27 december 2019. Foto: The Epoch Times.


Den 27 december var det premiär för Shen Yun Performing Arts Europaturné 2020. På Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i Florens, Italien, framförde Shen Yun Touring Company årets första föreställning. Både förstagångsbesökare och kändisar i konst- och kulturvärlden var imponerade av föreställningen. Bland dem fanns koreografen Davide Bombana och Maria Paola Ingo.

– Jag vill inte nämna några namn men (Shen Yun) har redan blivit en inspirationskälla för många, sade Bombana med ett skratt. Han syftade på hur koreografin i det världsberömda klassiska kinesiska danskompaniet redan influerat andra framstående koreografer inom dansvärlden. Davide Bombana är själv inget litet namn i sammanhanget och har jobbat på La Scala teatern både som balettdansör och koreograf.

Shen Yun som har sin bas i New York, grundades av en grupp artister 2006. De ville visa världen den äkta traditionella kinesiska kulturen. Det tog bara några få innan danskompaniet blev välkänt och är nu en internationell sensation.

Davide Bombana tillade att han själv också lånar lite inspiration från föreställningen som han kommer att använda i sitt konstnärliga arbete.

Bland publiken fanns också psykoanalytikern Maria Paula Ingo, som upplevde Shen Yun så uppfriskande att det kändes som att ta ett djupt andetag när man haft andnöd.

Maria Paola Ingo njöt av Shen Yun Performing Arts föreställning på Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, den 27 december 2029. Foto: The Epoch Times.

– Jag kände hur jag utvidgades, en expansion mot det gudomliga, sade Maria Paola Ingo. Hon tillade att hon är religiös, men inte en sådan som brukar få djupa andliga upplevelser. På något sätt tog Shen Yun fram det.

– Jag har sällan upplevt något liknande. Det var annorlunda, sade Maria Paola Ingo.

I Kinas 5000-åriga civilisation har gudomligt och mänskligt varit sammanflätat med varandra. Shen Yuns artister har finslipat sin konstutövning och förståelse för att kunna tolka den kultur som en gång fanns i det himmelska riket för att dela det med publiken över hela världen.

– Det var som när du är under vattnet och sedan kommer upp och blir översköljd av ljus och kärlek. Jag känner mig väldigt nära dem och deras livsstil, sade Maria Paola Ingo.

Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, den 27 december 2019. Foto: The Epoch Times.

 

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är vår tids mest betydelsefulla kulturella händelse och har publicerat publikreaktioner sedan dansensemblens start 2006.

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm den 3–6 januari 2020.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.