Personliga berättelser: Så hjärntvättar kommunistpartiet sitt folk


Det kinesiska kommunistpartiet (KKP) börjar hjärntvätta sitt folk redan i förskolan. De får lära sig att tro på att alla som kritiserar KKP är deras fiende, och försöker kontrollera Kina. Närhelst någon från det internationella samfundet inte håller med KKP, stämplas de som anti-Kina. De fortsätter sedan att hjärntvätta det kinesiska folket till att tro på deras berättelse. Det finns många kineser som är lättlurade och tror på detta, men det finns också skarpsynta människor.

Idag har vi intervjuat två personer från Wuhan: Chen Yang (man) och Liu (kvinna).


Chen Yang kommer från Wuhan, och har hjärntvättats av KKP sedan barnsben. Hans pappa, som är medlem i kommunistpartiet, och har ett djupt förtroende för partiet, blev inte intagen på sjukhus trots att han blev allvarligt sjuk i covid-19. Chen Yang tog kontakt med utländsk media för att avslöja händelsen. Därefter kunde han få in sin pappa på sjukhuset. Hans pappa ligger fortfarande på sjukhuset för behandling. Sedan virusutbrottet startade har Chen Yang suttit i karantän i sitt hem, och är vid god hälsa.

Det kinesiska kommunistpartiet hjärntvättar barnen redan i förskolan. De får sedan svära sin trohet till kommunistpartiet.

ChenYang:

– Det finns ingen som helst frihet att välja under KKP:s styre, eftersom alla tv-program och alla tidningar konstant hjärntvättar sin publik. Jag har också blivit hjärntvättad av deras utbildning.

– KKP påstår att de har lagar och mänskliga rättigheter, och jag trodde tidigare att de skyddade mina rättigheter och intressen enligt lagen. Så jag lämnade in en stämningsansökan för att skydda mina rättigheter, men då skickades jag till ett mentalsjukhus av KKP, med ursäkten att jag hade paranoid psykos. Det är så KKP styr Kina. Om man tror på KKP och lämnar in en rapport eller överklagan mot KKP, kommer de att stämpla dig som mentalsjuk. Om du inte blint lyder deras regler manipulerar de lagen för att förfölja dig. Det finns ingen möjlighet att rationellt hantera KKP.

Om någon ifrågasätter eller går emot kommunistpartiet kan de spärra in personen på mentalsjukhus eller omskolningsläger etcetera.

– Jag ska ta ett exempel. Min pappa är kommunist. Han tror tveklöst på partiets lögner. Han har inga egna tankar eller urskiljning, utan följer blint partiet. Om partiet skulle leda honom ner i en avgrund, skulle han frivilligt hoppa ner. Den här gången blev min pappa smittad av KKP-viruset. På grund av sin tro på partiet letade han efter ett KKP-sjukhus, men vårdpersonalen sa till honom att det inte fanns någon ledig plats och skickade hem honom för att vänta. Så pappa tog sig hem igen och väntade. Han väntade i över 10 dagar, och nu är han döende. Och än värre sa de åt oss att ta oss till ett annat sjukhus trots att han redan var döende.

– Jag sökte hjälp av utländsk media för att avslöja KKP:s ondska och dess förföljelse av sitt folk. När KKP fick veta att de fördömdes för att förfölja sitt eget folk, såg de till att pappa kom in på ett sjukhus. Men efter det att han tagits in på sjukhuset fortsatte de med hjärntvätten: ”Tro på kommunistpartiet!!”. Hjärntvätten har effekt på okunniga människor. Men människor som jag – som en gång har lurats av dem – kan inte luras av dem igen. Om man tror på partiet så dömer man sig själv till döden. Det är ondskefullt. Bara genom att man tar avstånd från KKP och undkommer KKP:s hjärntvätt, kan man få tillbaka sitt liv. Om man tror på KKP kommer de att förfölja ens familj till och med efter det att man har dött. Det kinesiska kommunistpartiet är en ondskefull organisation.

Liu bor i Wuhan. Hon har en klar förståelse av KKP:s taktik och verkliga natur. Hon har haft svårt att få sin familj och sina vänner att förstå dessa saker. Som ett resultat betraktar de henne som en ”outsider”, som hjärntvättats av utländska anti-Kina-styrkor. 

I många familjer i Wuhan har flera eller alla familjemedlemmar dött när en i familjen smittats av viruset, eftersom alla tvingas stanna hemma tillsammans.

Liu:

– Regimens syfte är att undanhålla fakta och dölja sanningen för att vilseleda, förfölja och hjärntvätta människor. Jag har sett många människor på WeChat-grupper som har blivit lurade. De hyllar fortfarande KKP. De tror att det är patriotism.

– Ända sedan utbrottets början och fram tills nu har jag oroat mig för mina vänner och min familj i Wuhan och Hubei. Jag har tålmodigt avslöjat sanningen för dem, men de vägrar att lyssna. De känner sig förolämpade. De har blockerat mig och pratar inte ens med mig längre. Jag blir ignorerad. De tycker att det är jag som har blivit lurad av anti-kommunistisk propaganda, och säger att jag pratar strunt.

– Jag har försökt övertala dem att inte gå tillbaka till sina jobb. Så länge de två årliga KKP-mötena i Peking inte hålls är det bäst att inte gå tillbaka till jobbet, men vissa av dem vägrar att lyssna. De vill börja jobba igen eftersom de annars kommer att svälta ihjäl. Jag sa också tålmodigt till dem att även om det inte finns några pengar, så borde de försöka hålla sig vid liv. Gå inte tillbaka till jobbet. Om en person smittas, så är hela familjen dödsdömd.

Kommunistpartiet hjärntvättar sitt folk genom att konstant föra ut sin propaganda på tv och i tidningar.

– Kinesisk statsmedia sprider propaganda om att amerikaner har orsakat den här katastrofen [virusspridningen]. De lyssnar till hatpropagandan som regimen för fram. De hatar USA, och de hatar [de så kallade] anti-Kina-styrkorna.

– Virusets ursprung är fortfarande oklart. Ändå ber kommunistpartiet sitt folk att vara tacksamma mot regimen. Vad skulle vi vara tacksamma för? För att de har dödat så många människor? För att de låtit så många oskyldiga människor dö på grund av självmord?

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.