Parlamentsledamot: Antalet vaccinskador ”en mardröm”
Storbritannien: Covidvaccin
Till vänster ses Victoria Tower, en del av Westminsterpalatset i London den 24 december 2020. Foto: Daniel Sorabji/AFP via Getty Images


En mångårig ledamot i det brittiska parlamentet kräver nu att regeringen ska göra mer för att utreda skador från covidvaccin. Enligt Sir Christopher Chope har tiotusentals britter drabbats av allvarliga biverkningar.

Chope menar att debatten inte handlar om dem som har gynnats av vaccinet, och han säger att han fullt och fast tror på vaccinet. Det handlar om personer som vaccinerats och som ett resultat av det har dött, blivit allvarligt skadade eller drabbats av andra livsförändrande, långvariga konsekvenser.

– Det började i somras när jag läste om att folk upplevde biverkningar av vaccinet, och att de hade svårt att få tillgång till kompensation (VPDS). Så då lade jag fram en motion för att försöka utreda den här frågan ytterligare. Motionen debatterades i 20 minuter i september, och den debatten genererade massor av respons via mejl från hela landet, säger han.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!