Mönsterdesigner i inkubator

Mönsterdesign

Sanna Jonsson skapar helst med papper och penna. Hon har fått uppdrag över hela världen och är nu en av nio som deltar i inkubatorn. Foto: Sanna Jonsson


Mönsterdesignern Sanna Jonsson är i höst en av nio deltagare i Umeås kulturinkubator. Ett projekt som hjälper visionärer att bygga företag av sina idéer.

Mycket runt om kring oss består av mönster. Det är upprepande rappor ter på mattor, tapeter och handdukar och det är mönster på dukar och kuddfodral. Som lekman kan dessa se enkla eller slumpartade ut men de är ofta uttänkta och noggrant designade.

Sanna Jonsson från Umeå har fått hjälp av inkubatorn Expression för att utveckla sitt företag. En inkubator är en organisation som hjälper nystartade företag att växa. Expression har sitt fokus på konstnärliga, kulturella och kreativa företag. Styrelseledamot Sara Sandström Nilsson tror att kreativa verksamheter kommer att få allt större betydelse:

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!