Kommunalråd i Älvkarleby överfallen
Händelsen är polisanmäld. Foto: Janerik Henriksson/TT-arkivbild


Kommunalrådet Marie Larsson (S) i Älvkarleby berättar i sociala medier om att hon blev överfallen i sitt hem, på grund av sitt politiska engagemang. Händelsen är polisanmäld.

"Nu har även jag stått öga mot öga mot hatet. En man med hat mot mitt politiska engagemang har handgripligen slagit mig mot marken", skriver hon på Facebook.

Hon tillägger att hon för första gången överväger om hennes politiska engagemang är värt detta. Hon bekräftar senare uppgiften i ett mejl till SVT Nyheter Uppsala. ”Det är tyvärr sant” skriver hon.

Både Marie Larsson och hennes sambo fick lindriga skador i överfallet på lördagskvällen, skriver kommundirektör Maria Wikström i ett uttalande på kommunens hemsida:

"Misshandeln i sig själv är hemsk, men att brottet dessutom tycks ha kopplingar till hennes politiska uppdrag gör det hela extra känsligt. Jag upplever att grunden till vårt demokratiska system är hotat, när våra folkvalda politiker inte längre får känna sig trygga i sina hem.”

Enligt uttalandet på hemsidan hade angriparen, som var okänd för Marie Larsson, uttryckt hat mot hennes politiska engagemang.

(TT)