Kommentar: Politiska kriser avlöser varandra

Samhälle

31 procent av svenskarna tror att korruptionen har ökat sedan föregående år, en synnerligen hög siffra för ett land som Sverige. Foto: Sofia Drevemo


Sverige kantas av kriser och politikerna verkar fara med osanningar, fly sitt ansvar och agera reaktivt i stället för proaktivt när nya problem står för dörren. Att Sverige hamnat i detta läge är ingen nyhet utan problemen har skapats under många år då den svenska förvaltningen sakteliga tycks ha urholkats. Vägen ut ur detta kommer att kräva en gemensam ansträngning.

 
Migrationskrisen, corona-krisen, cementkrisen, energikrisen, våldskrisen och nu den senaste pass-krisen. Det är många som sitter ute i stugorna och undrar vad det är som händer i Sverige. Kris på kris rapporteras det om och på senare tid har konsekvenserna av dessa kriser börjat bli kännbara i form av kraftigt ökade priser på bland annat energi, drivmedel och livsmedel. Är alla dessa kriser bara olyckliga sammanträffanden eller finns det en gemensam nämnare bakom? Jag vill argumentera för det senare. För den som inte köper allt den hör bör det nu ha blivit uppenbart att våra folkvalda politiker inte alltid gör det jobb som de har fått förtroende för. Det skulle till och med kunna argumenteras för att de medvetet gör vissa val som är till direkt skada för Sverige och den svenska befolkningen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!