Kinas ambassad fortsätter med ljudtrakasserier i Stockholm
Svenska Falun Gong-utövare kräver stopp på 20-årig förföljelse
Falun Gong-utövare håller en manifetstion utanför den Kinesiska ambassanden på Ladugårdsgärdet i Stockholm, den 20 juli 2019. Foto: Epoch Times


Utövare av meditationsmetoden Falun Gong hade i lördags samlats vid kinesiska ambassaden på Gärdet i Stockholm för att vädja om ett slut på förföljelsen i Kina. Under två timmar övade cirka 70 personer i solen, samtidigt som förbipasserande informerades om qigongmetoden och situationen i Kina. Emellanåt överröstades aktiviteten av kommunistiska propagandasånger.

Vid två tillfällen tog Jason Wang upp en mikrofon för att på kinesiska informera ambassadpersonalen på andra sidan vägen. Båda gångerna dränktes hans ord snabbt av hög musik ur två högtalare från ambassadområdet.

Lei Wang, ordförande i Svenska föreningen för Falun Dafa (metoden kallas även Falun Gong), säger att de två gånger tidigare har utsatts för den här sortens störning utanför ambassaden. Då polisanmälde föreningen ambassaden och svenska utrikesdepartementet kontaktades. Det kommer att ske även nu.

Lei Wang i Stockholm den 20 juli 2019. Foto: Epoch Times

Lei Wang berättar att det som hördes från högtalarna utanpå ambassadbyggnaden bland annat var en kinesisk folksång som kommunistpartiet satte ny text till under Kulturrevolutionen.

– Det handlar om att man ska älska Kina och kommunistpartiet; att himlen är blå och att allt är fantastiskt. De har ändrat texten på flera gamla folkvisor så att de handlar om det här.

Syftet är att väcka känslor av lojalitet och kärlek till Kina och partiet.

Musiken förde tillbaka Lei Wang till tiden i Kommunistkina.

– När jag var liten lyssnade vi på det här. Varje dag hörde vi sådan här musik, den var överallt och det fanns ingen annan typ av musik. Vi hade inget val.

Falun Gong-utövarna höll en fredlig manifestation med lugn övningsmusik som de gjorde qigong- och meditationsövningar till. Hon tycker att det är dåligt att en stillsam manifestation får störas på det viset.

– Det här är Sverige, de [kinesiska kommunistpartiet] vill sprida förföljelsen till hela världen, inte bara Kina. Hur kan vi tillåta det?

Jason Wang växte upp i Kina och fick uppleva förföljelsen på nära håll. Han var tolv år när han började med Falun Gong. Hans mamma blev arresterad sex gånger och var nära att dö. Även han blev arresterad och misshandlad. Då var han 16 år. Nu bor han med sin familj i Sverige och ville under manifestationen berätta sanningen om förföljelsen av Falun Gong.

Jason Wang i Stockholm den 20 juli 2019. Foto: Epoch Times

I sina tal till den kinesiska ambassaden berättade han att en internationell tribunal har fastslagit att den kinesiska regimen utför organplundring på levande samvetsfångar och att det är ett brott mot mänskligheten. Han sade också att ambassadören Gui Congyou blivit anmäld till USA för att ha spridit rykten om Falun Gong både i svenska och kinesiska medier.

– Han exporterar förföljelsen från Kina till Sverige.

Jason Wang rådde ambassadpersonalen att tänka sig för eftersom det handlar om deras egen framtid och att Kommunistpartiet inte bryr sig om någon.

– Jag vill att de ska veta hur farligt det är att förfölja Falun Gong i Sverige. Det är ett brott här och när de kommer tillbaka till Kina kommer Kinesiska kommunistpartiet att arrestera dem i framtiden.

Partiet kommer att lägga hela skulden på dem. Det finns inga bevis för att de har fått vissa instruktioner från Kina eftersom det inte ges skriftliga order, bara muntliga, förklarar han.

Lei Wang anser att det är dags att föreningen bokar ett möte med UD och utrikesministern.

– Vi vill fråga om vi ska tillåta att det fortsätter så här varje gång. De utnyttjar vår frihet till att göra sådana här saker i Sverige, säger hon.

Hon bodde i Sverige på 90-talet, men reste regelbundet till Kina före förföljelsen och minns hur de övade i tusental och att antalet bara växte. Sista gången var i början av 1999; de var då 10 000 som övade ihop. Några månader senare startade förföljelsen.

– Jag tänker hela tiden på hur svårt det är för dem. Jag måste verkligen göra allt jag kan här i Sverige för dem, och berätta vad som händer i Kina. Världen måste få veta!

Efter 20 år pågår förföljelsen fortfarande. Människor sätts i arbetsläger, torteras och hjärntvättas, men värst är organstölden, säger Lei. En kvalificerad uppskattning utifrån offentliga siffror säger att det handlar om 60 000 transplantationer per år, sedan förföljelsen startade. Men mörkertalet är stort.

En av de svenska utövarna som fanns på plats vid manifestationen, Tobias Elvhage, upplevde oljudet vid den kinesiska ambassaden för första gången.

– Jag uppfattar det som desperation. Jag tror att de är livrädda för Falun Gong som har en inre styrka; vi är inte rädda för att berätta om de brott som pågår i Kina.

Falun Gong är en ödesfråga för kommunistregimen. Det handlar om den största förföljda gruppen i världen. Att förfölja så många människor under så lång tid kommer att slå tillbaka på dem. Så har det varit för alla förtryckande regimer genom historien, säger han.

Tobias Elvhage har utövat metoden i 19 år och minns situationen när Falun Gong just hade blivit förbjudet.

– Man kunde inte förstå att en sådan här metod var förbjuden i Kina.

Tobias Elvhage i Stockholm den 20 juli 2019. Foto: Epoch Times

Metoden har hjälpt honom att fokusera på människors positiva sidor, istället för de negativa. Det gäller inte minst i prövningar i relationer och han kan numera fråga sig ”vad har jag bidragit med i den här konflikten?”

– Det är ett otroligt verktyg för att komma ner på djupet i mig själv och utvecklas som person. När jag har tagit itu med mina "surdegar" har jag fått ett mer positivt synsätt på mig själv.

Tidigare var han mer småsint och självisk, men utan att vara medveten om det. Han tycker det är befriande att använda sig av Falun Gongs principer sanning, godhet och tålamod när han hamnar i svårigheter.

– Det kan verkligen förändra ens liv. Det finns gammal visdom i den här metoden som jag är mycket tacksam för att ha fått ta del av.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

FALUN GONG

Falun Gong, eller Falun Dafa, är en traditionell qigongmetod som började spridas i Kina i början av 90-talet. Den spreds snabbt och enligt en undersökning av Kinesiska kommunistpartiet utövades den 1999 av 70-100 miljoner kineser.

Den 25 april 1999 samlades 10 000 Falun Gong-utövare vid regeringens högkvarter i Peking. De ville få 45 olagligt gripna utövare frisläppta och få löfte att öva fritt i parkerna, efter att ha störts av polisen. De fick träffa premiärministern som gick med på deras önskemål.

Den 20 juli 1999 lanserade partiledaren Jiang Zemin förföljelsekampanjen mot Falun Gong.

2006 uppdagades det att den kinesiska regimen har utfört organstöld från Falun Gong-utövare sedan början av förföljelsen. Detta belyses i den oberoende rapporten "Bloody harvest".

2019 slog en oberoende tribunal fast att den kinesiska regimens organstölder har pågått och fortfarande pågår.

Miljontals Falun Gong-utövare har fängslats och torterats, och tusentals har bekräftats ha dött som följd av förföljelsen, men med ett enormt mörkertal.

Källa: faluninfo.net