Kan du se vilken anka som skiljer sig från de andra
Du har 20 sekunder på dig
©The Epoch Times


Om du ser vilken anka som skiljer sig från de andra bland en mängd identiska ankor inom 20 sekunder så kan det (kanske) tyda på ett högt IQ.

En ”främmande fågel ” är ett uttryck som används när någon skiljer sig lite från andra, är lite udda och annorlunda. Men här ska vi bokstavligen leta efter den främmande fågeln, eller udda ankan, i ett hav av perfekta gula badankor för att testa din deduktiva slutledningsförmåga.

Det här är både roligt och nyttigt för din hjärna. Som Cambridge Brain Sciences konstaterar på sin hemsida: ”Den deduktiva slutledningsförmågan som sätts på prov när man ska hitta det som skiljer sig i en mängd (Odd One Out) är viktiga i vår vardag. Varje gång du hävdar att något är sant grundat på flera fakta så använder du ett deduktivt resonemang.”

Dags att sätta igång. Du har 20 sekunder på dig.

©The Epoch Times

 Sådana här tester har varit en del av de moderna IQ-test som utvecklades i början av 1900-talet. Om du brukar klara den här typen av klurigheter så kan det säga något om din problemlösningsförmåga.

Hur gick det? Hittade du den udda ankan inom 20 sekunder? Nyckeln var att upptäcka att alla ankor var vända åt vänster utom en som var vänd åt höger. 

©The Epoch Times

”Hitta felet–tester”, är bra träning för din hjärna och iakttagelseförmåga. Dessutom tycker de flesta att det är roligt att testa sig själv och sin förmåga i olika utmaningar. 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.