Antoine Griezmann. Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT.
Sport

Frankrike världsmästare i fotboll

Epoch Times

Frankrike har vunnit sitt andra VM-guld i fotboll.

Detta efter en målrik och intensiv VM-final mot Kroatien som slutade 4–2 i fransk favör.

Det rasslade rejält i målburarna i VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien.

Frankrike var först ut när de tog en tidig ledning. Med viss hjälp.

En frispark från Antoine Griezmann i den 18:e minuten gick via kroaten Mario Mandzukics huvud in i nät.

Målet gav "Les Bleus" 1–0 och förarsätet i VM-finalen.

Kroatien har dock vänt underlägen förr. Kroaterna har släppt in det första målet i åttondels-, kvarts- och semifinal på vägen till finalen i Moskva.

De skulle utjämna även denna gång.

En snabb och rapp mottagning från Ivan Perisic gav densamme ett lysande skottläge. Ett skottläge han tog till vara på när han ordnade kvitteringen i den 28:e minuten.

Mindre än tio minuter senare skulle just Perisic i stället bli syndabock – efter videogranskning. Domare Nestor Pitana från Argentina tyckte först inte att bollträffen på Inter-spelarens hand var något att orda om.

Efter att ha beskådat situationen på en videoskärm tyckte han i stället att det var straff.

En kylig Antoine Griezmann gjorde inga misstag när han rullade tillbaka Frankrike till ledning i den 39:e minuten.

Det målet räckte för att lagen skulle gå in till pausvila med fransk ledning på resultattavlan.

Väl i andra halvlek skulle Frankrike utöka sin ledning. Paul Pogba fick både en och två chanser innan han vänsterbredsidade in 3–1 till Frankrike med timmen spelad.

Och bara minuter därpå var det Kylian Mbappés tur. Lågt, välplacerat, otagbart och 4–1 till Frankrike som just nu stormar mot sitt andra VM-guld i historien.

Eller? För kort därpå var Mario Mandzukic påpasslig när han snodde bollen av franske målvakten Hugo Lloris och rullade in 4–2.

Men närmare än så kom inte Kroatien, och vid slutsignalen kunde i stället de franska spelarna jubla. Guldet var nationens första på 20 år, efter att de tog sitt första på hemma-VM:et 1998.