Flera bilbränder i Gävle under natten
Flera bilar har brunnit under natten till fredagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


Polisen har fått in larm om flera bilbränder i Gävle under natten och på fredagsmorgonen, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Vid två på natten kom ett larm in om en bilbrand vid en parkering i området Andersberg. Enligt polisen har sju bilar brandskadats och man har upprättat en anmälan om grov skadegörelse.

Tre av fordonen blev totalförstörda. En av bilarna tillhör en person som polisen har varit i kontakt vid flera tillfällen.

En bil har också brunnit i området Sätra vid halv sex på fredagsmorgonen. Polisen har inte velat uttala sig om det finns något samband mellan de två bränderna.

Räddningstjänst har meddelat att man har släckt bilbränderna och läget är under kontroll.

Natten till tisdagen vid 2-tiden skadades tre bilar efter en brand i Sätra. Branden misstänks vara anlagd, enligt polisen. Den startade i en av bilarna som blev totalförstörd.

De två andra bilarna fick utvändiga skador, skriver polisen i ett meddelande. Ingen person är gripen i samband med branden.

De senaste tio åren har anlagda bilbränder i landet ökat med 73 procent, enligt en undersökning som Hem & Hyra har gjort. I Sverige under 2017 skedde 1 772 avsiktliga bilbränder. I Gävle var det 24 stycken under det året.