Berömda personer födda i hundens tecken
Konfucius var en känd filosof som var född i hundens tecken.


Det kinesiska nyåret infaller den 16 februari 2018. Som elfte djur i den kinesiska zodiaken anses hunden vara det vänligaste, lojala och trofasta djuret i zodiaken.

Historiskt sett finns många berömda personer som är födda i hundens tecken.

Konfucius (551 – 479 f.Kr.)

Konfucius hette från början Kong Qui, var en känd kinesisk lärare, redaktör, politiker och filosof som levde i Kina under Vår- och Höstperioden (770 – 476 f.Kr). Konfucius principer har haft en viktig roll i den kinesiska tron och traditionen. Konfucius fem grundläggande dygder, seriositet, generositet, uppriktighet, flit och vänlighet blev en viktig del i den traditionella kinesiska kulturen. Han myntade den gyllene regeln: ”Gör inte mot andra det du inte vill göra mot dig själv”.

Tangmunken (602–479 e.Kr.)

Xuan Zhuang eller Tripitaka, mest känd som Tangmunken var en kinesisk buddhistisk munk, lärare, resenär och översättare. Under den tidiga Tangdynastin reste han till Indien för att hämta de buddistiska skrifterna till Kina. Resan tog sjutton år och han fick övervinna många svårigheter under resans gång, vilka är nedtecknade i den kända romanen ”Färden till västern”.

Isaac Newton (1643 – 1727)

Isaac Newton var en berömd brittisk naturvetare, teolog, alkemist, fysiker och matematiker som utvecklade principerna för modern fysik. Däribland lagen om rörelse (Newton och det fallande äpplet). Han hör till historiens mest inflytelserika vetenskapsmän och hjärnan bakom 1600-talets vetenskapliga revolution. Hans regel om rörelse och universell gravitation kom att dominera vetenskapens syn på vårt fysiska universum under de kommande tre århundradena.

Benjamin Franklin (1706 – 1790)

Benjamin Franklin var en produktiv amerikansk uppfinnare och vetenskapsman. Han var en ledande författare, boktryckare, politisk teoretiker, politiker, frimurare, postmästare, forskare, uppfinnare, humorist, medborgaraktivist, statsman och diplomat. Han betraktas som en av USA:s ”grundfäder”.

 Winston Churchill (1874 – 1965)

Winston Churchill var en brittisk statsman, arméofficer och författare. Han var Storbritanniens premiärminister under andra världskriget från 1940 till 1945 och även en period mellan 1951 till 1955. Han ledde Storbritannien och dess allierade till seger i andra världskriget. Han fick Nobelpriset i litteratur 1953.

Elvis Presley (1935 – 1977)

Elvis Presley var amerikansk sångare, musiker och skådespelare. Han betecknas som en av 1900-talets viktigaste kulturella ikon och kallades ”King of Rock and Roll”. Han har sålt över en miljard skivor över hela världen och anses vara 1900-talets mest framträdande underhållare. Elvis dog i augusti 1977.

Steven Spielberg (1946 – )

Steven Spielberg är en av Hollywoods mest kända filmproducent, manusförfattare och regissör. Han anses som en pionjär i den nya Hollywood-eran och hör till de mest populära regissörerna och producenterna i filmindustrin. Han slog igenom 1975 med tittarsuccén ”Hajen”. Steven Spielberg har nominerats många gånger och vunnit flera Oscar för bästa regissör.

Donald Trump (1946 – )

USA:s nuvarande president Donald John Trump växte upp i Queens i New York. Han installerades den 20 januari 2017 och är landets 45:e president. Innan han kom in i politiken var han en framgångsrik affärsman och tv-personlighet. Trump gav sig in i presidentvalskampanjen för republikanerna 2016 och besegrade sexton motståndare i primärvalen.

Michael Jackson (1958 – 2009)

Michael Jackson var en amerikansk sångare, låtskrivare, producent och dansare. Han kallades ”King of Pop” och var en av världens mest populära entertainer. Under hela sin karriär fick han motta många priser och utmärkelser, bland annat World Music Awards ”Best-selling Pop Male Artist of the Millenium”, Guinness World Redords och Grammy Legend Award”.