591 personer har dött av covid-19 i Sverige
Sjukvårdspersonal hjälper till att transportera en patient den 6 april 2020 i Stockholm. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


I Sverige har 591 personer dött av covid-19 i Sverige. Det visar den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten.

Samtidigt har man konstaterat att 7 693 har smittats av viruset. Just nu intensivvårdas 640 personer varav 487 är män.

Statsepidemiolog Anders Tegnell säger under en presskonferens på tisdagen att det är viktiga att hålla social distans, framför allt i utelivet. 

– Vi vill påminna om att det finns regler, lagar och föreskrifter om detta som handlar om att verksamheten har ett stort ansvar att se till att det inte blir någon stor trängsel.

Samtidigt påpekar han att det också finns ett individansvar. 

I världen har nästan 76 000 människor dött av covid-19 och 1,36 miljoner är smittade, enligt statistik från Johns Hopkins-universitetet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.