15-årig flicka brutalt misshandlad av gäng vid busshållplats
En flicka blev brutalt misshandlad vid en busshållplats i området Sätra i Gävle. Foto: Epoch Times-arkivbild


En 15-årig flicka i Gävle gick förbi ett gäng ungdomar. Vid en busshållplats ska de plötsligt ha blivit våldsamma då hon ignorerade gruppen. Hon blev så illa misshandlad att man fick föra henne till sjukhus. Hon riskerar nu permanenta skador, skriver Gefle Dagblad.

Det var på måndagen mellan klockan 15 och 16 som händelsen inträffade. Flickan kom från Ulvsäterskolan i Sätra och var på väg mot en busshållplats nära skolan.

– Som jag förstår det blir hon konfronterad av lite folk, men försöker ignorera dem. De vill prata med henne, men hon vill bara gå förbi. Grupperingen följer efter henne och de hamnar vid den här busshållplatsen. Där uppstår en diskussion, sedan sker misshandeln, säger Andreas Karlsson, förundersökningsledare vid polisens ungdomsgrupp, till tidningen.

Uppgifterna som polisen har är dock ännu knapphändiga. Man har ännu inte hållit något förhör med flickan, och hittills har man bara ringt och kollat hur det står till med flickan och familjen.

Det våld hon blev utsatt för har varit allvarligt och det har framför allt varit riktat mot huvudet. Polisens presstalesperson, Mikael Hedström, säger till Sveriges Radios P4 att hon blev slagen, knuffad och dragen i håret. 

En ambulans tillkallades. Men enligt uppgifter säger flickan att hennes pappa hade hunnit dit före och kört dottern till sjukhuset.

– Det finns farhågor att det kan blir bestående skador, men vi vet inte riktigt, säger Andreas Karlsson till Gefle Dagblad.

Polisen vill nu komma i kontakt med vittnen. Eftersom misshandeln skedde på dagen och vid en busshållplats hoppas man att någon borde att sett vad som skedde.

Om man har sett vad någonting eller har uppgifter om händelsen kan man ringa 11414.