Över en miljon deklarerade första dagen
För att undvika onödiga resor och trängsel rekommenderar Skatteverket i år alla att i första hand deklarera genom att sms:a eller ringa eller att använda Skatteverkets e-tjänst eller app. Foto: Fialotta Bratt


Den 16 mars öppnade årets deklaration, och redan första dagen hade över en miljon svenskar deklarerat.

– Alla har kunnat logga in och titta på sin deklaration från den 10 mars i år och har alltså redan haft en vecka för att gå igenom deklarationen, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

– Vi hade också rekord på antalet personer som fick deklarationen tidigt i digital brevlåda i år. Det har säkert bidragit till att rekordmånga deklarerat första dagen i år.

Den som godkänner utan ändringar och tillägg senast den 30 mars kan få eventuell skatteåterbäring redan den 7-9 april. Cirka 6,3 miljoner, alltså mer än tre av fyra, skulle kunna godkänna sin deklaration ifall de inte har avdrag eller extra inkomster att redovisa. Av dem får 4,8 miljoner pengar tilllbaka på skatten.

Sveriges nya satsning inom nationell och internationell nyhetsjournalistik i tryck. Teckna din provprenumeration idag – endast 99 kr, avslutas automatiskt – klicka på bilden nedan för mer info: