Att göra glass har aldrig varit så lätt och det här receptet passar som ett gott och nyttigt alternativ för alla. Dock kräver förberedelserna en smula framförhållning.
Du behöver:
- 4-5 bananer, skivade och frysta
- 3-4 matskedar jordnötssmör eller annat nötsmör
- 1/2 dl nöt-, soja- eller havremjölk
- En mixer
Skiva bananerna och lägg skivorna bredvid varandra i en form eller på en tallrik. Ställ in i frysen. Bananbitarna blir lättare att mixa när de är separerade från varandra.
Lägg den frysta bananen i mixern tillsammans med jordnötssmöret och mjölken. Mixa till en slät smet och häll upp i skålar.
Toppa med bär, kakaonibs, myntablad eller hackade nötter.
Glassen är nu färdig att avnjutas!
Ekofrisörskans 13 enkla tips för ett friskare hår på naturligt vis
Dags att plocka fläder till egen saft!